Doe het zelf vloercoating in huis?

Een vloercoating is een belangrijk onderdeel van de vloer. Het is namelijk het deel dat op de top ligt. Een slijtvaste toplaag op basis van epoxy, ook wel gietvloer, die je over je bestaande vloer heen hebt gegoten. Een vloercoating beschermt de vloer tegen onder andere slijten. Een vloer laten leggen wordt steeds duurder, zeker een gietvloer. Dit is een van de duurste vloeren. Daarom is een doe het zelf pakket een leuk idee. Hou je wel van een leuk doe het zelf project? Dan is een doe het zelf vloercoating pakket misschien wel wat voor jou! Met dit pakket kun je je eigen vloercoating doen en dit kost een stuk minder dan het laten doen. De coating aanbrengen is niet zo moeilijk als je waarschijnlijk denkt. Iedereen kan het, je hoeft geen klusser te zijn. Een hobby voor diy klusjes is al genoeg. Het is een leuk klusje om een keer in het weekend te doen. Je eigen vloer coaten met een doe het zelf vloercoating pakket.

Vloercoating aanbrengen over je gietvloer

Een vloercoating is meestal bedoeld voor over een epoxy gietvloer. Dit is de bovenste toplaag die de vloer beschermt. Met een doe het zelf vloercoating pakket kun je zelf je vloercoating aanbrengen op je gietvloer. Het is niet heel moeilijk. Bij het pakket komt een handleiding die je precies uitlegt hoe je de vloercoating moet aanbrengen. Er zijn drie soorten vloercoating:

  • Betonvloer Coating
  • Garagevloercoating
  • Epoxy vloercoating

De epoxy vloercoating is het meest geschikt voor over je gietvloer. Een waterdichte strakke vloercoating, die in meerdere kleuren toegepast kan worden. Je kunt zelfs kiezen voor hoogglans of een matte afwerking. Zo kun je hem helemaal aanpassen aan jouw stijl en wensen. In een aantal makkelijke stappen heb je je vloercoating al aangebracht.

  • Schoonmaken
  • Beschadigingen repareren
  • De vloer voorbereiden
  • De coating zorgvuldig aanbrengen

Erg veel werk is het dus niet, je moet de vloer gewoon erg goed voorbereiden. Het coaten zelf is niet zo moeilijk. Natuurlijk wel het leukste werk, want dit zorgt voor het resultaat. Een doe het zelf vloercoating pakket is een leuk diy klusje.

Vloercoating tegen opstijgend vocht

Opstijgend vocht is een veelvoorkomend probleem. Er zijn wel een aantal makkelijke oplossingen voor. Een vloercoating is erg functioneel. Hij is namelijk waterdicht, droogt snel, is gemakkelijk schoon te houden en het is stoot- en slijtvast. Daardoor is de levensduur van een gecoate vloer lang. Alle drie de soorten vloercoating zijn waterdicht en dus geschikt voor vochtige ruimtes. Heb je last van opstijgend vocht, dan is het zeker een overweging om je vloer te coaten.

 

Doe het zelf vloercoating pakket kopen

Een doe het zelf vloercoating pakket is dus helemaal niet lastig en ook nog eens functioneel. Een hele handige laag voor over je epoxy gietvloer dus! Bestel hem vandaag nog en dan kun jij binnenkort lekker zelf aan de slag met je doe het zelf vloercoating. Een leuk klusje om eens in het weekend te doen. Dus ben je toe aan een (nieuwe) coating over je vloer? Bestel dan een leuk doe het zelf pakket!