vochtige-kelder.htm

Een vochtige kelder behandelen is reeds 30 jaar onze specialiteit naast vochtbestrijding. Als je met vochtige muren zit in je kelder moet je dit zo snel mogelijk laten behandelen want vocht kan uw huis en uw gezondheid ruineren! Bijna elke kelder krijgt te maken met vochtproblemen. Vochtige plekken in de kelder kunt u gemakkelijk identificeren maar zelf het probleem aanpakken is een andere zaak, laat dit klusje over aan een vochtexpert!

Vochtige kelder behandelen

Vochtproblemen in de keder te wijten zijn aan een aantal oorzaken, zoals regen die door de muren of het dak komt, vocht dat uit de grond wordt geabsorbeerd, condensatie op koude oppervlakken of een mengsel hiervan. Zorg ervoor dat je de oorzaak van de vochtigheid vaststelt voordat je hem probeert te genezen, anders zou je de verkeerde remedie helemaal kunnen gebruiken.

1. Vochtig laag

Als je vochtige plekken, borrelende verf, afbrokkelend gips of poederachtige afzettingen op de muur vlak bij de vloer hebt, is opstijgend vocht waarschijnlijk de boosdoener. Opdoemend vocht komt meestal voor in metselwerkwanden vanwege het falen of ontbreken van een dampdichte baan, hoewel slechte ventilatie op de begane grond en slechte drainage van de locatie ook bijdragen kunnen leveren.

WAT IS DE REMEDIE?

Verbeter de drainage van de site. Zorg ervoor dat het omliggende terrein afloopt van het gebouw. Controleer of er voldoende ruimte onder de vloer is om vocht uit de bodem eronder te laten verdampen en uit te laten via ventilatieopeningen onder de vloer. Installeer een dampdichte baan. Deze taak kan het beste aan de professionals worden overgelaten.

2. Condensatie

Als je niet zeker bent van de oorzaak van een vochtige plek op een muur, probeer dan de folietest. Droog het muuroppervlak met een luchtverhitter en plak vervolgens wat keukenfolie strak over het aangetaste gebied. Als het oppervlak van de folie na 24 uur nat is, hebt u condensatie. Condensatie treedt op wanneer met vocht beladen lucht in het huis wordt opgebouwd. Slechte ventilatie en te effici�nte draughtproofing zijn vaak de schuld.

WAT IS DE REMEDIE?

Installeer afzuigventilatoren of ventilatieopeningen in keukens, wasserijen en badkamers, zodat vochtige lucht buiten het huis wordt verdreven voordat het binnen problemen veroorzaakt. Gebruik geen vocht producerende draagbare gaskachels om koude, vochtige ruimtes te verwarmen

3. Vochtige plekken

Vochtige plekken op muren zijn over het algemeen het gevolg van binnendringend vocht, waar water van buiten door gaten en scheuren in het metselwerk komt. Als de patches zijn geclusterd rond ramen en deuren, dan is er waarschijnlijk regen door openingen in de frames. Als de vochtigheid onder de opening is, kan dit zijn omdat er zich geen druppelgroef onder een uitstekende dorpel bevindt. Eventuele andere plekken met vocht worden hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door fouten in het metselwerk, inclusief gebarsten wijzers.

WAT IS DE REMEDIE?

Houd externe muren, inclusief het richt- en schilderwerk, in goede staat. Dicht de openingen rond raam- en deurkozijnen. Verwijder of snijd druppelgroeven onder vensterbanken.

4. Lekken

Fouten in de dakconstructie, inclusief beschadigde of ontbrekende tegels, slecht flitsende en gebroken of gebarsten dakgoten en regenpijpen, kunnen de oorzaak zijn van vocht in het huis. Ze zijn meestal gemakkelijk te herkennen, bevinden zich rond het plafond of op delen van de muur die op ��n lijn liggen met het externe leidingwerk. Vochtige plekken kunnen ook het gevolg zijn van lekken in loodgieterswerk in de muur of uit slecht afgesloten badkamers.

WAT IS DE REMEDIE?

Repareer een defect dak. Deal met lekkende pijpen.

Vochtige kelder behandelen laat je het best over aan experts.

Dichten van kelder

Vochtige kelder muren zijn de belangrijkste oorzaak van afpellende verf op gevels. Een baksteen is zeer poreus en kan grote hoeveelheden vocht absorberen. Het gebeurt vaak dat de verf loskomt binnen de twee jaar na het schilderen.

Je kelder ventileren als bescherming tegen vochtproblemen
Condens ontstaat wanneer warme vochtige lucht in contact komt met koude wanden of ramen.Kortom, een ventilatiesysteem B of C heeft weinig zin om vochtproblemen in je kelder te voorkomen, als je het systeem niet combineert met een luchtontvochtiger. Je kelder ventileren met een ventilatiesysteem D.

Vochtproblemen in de kelder oplossen
Vochtbestrijding in de kelder. Problemen met vochtige kelders oplossen hangt af met de mate van het vochtprobleem, maar ook de manier waarop de kelder zal gebruikt worden in de toekomst. As je in je kelder bijvoorbeeld computermateriaal wilt stockeren, dan moet een vochtige omgeving vermeden worden.

Vochtige kelder behandelen: Oplossingen met prijs advies.
Eens je bovenstaande oplossing hebt toegepast bij jouw vochtige kelder, wil dat nog niet zeggen dat er geen vocht meer aanwezig kan zijn. De kelder is een ondergrondse ruimte die nauwelijks contact heeft met de buitenlucht en zonlicht waardoor condensatievocht geregeld kan opduiken.

Hoe maak je je kelder waterdicht?
De meest gangbare methode om de kelder droog te houden, is de binnenmuren behandelen met een waterdichte pleister. Ook natte muren in een vochtige kelder mag je met een waterdichte pleister behandelen. Dicht eerst alle scheuren en gaten met een vulmiddel bijvoorbeeld een waterdichte mortel voordat je de pleister aanbrengt.

Het aanbrengen van Rubson Vochtige” Keldermuren” maakt de muur niet-absorberend. Bij het aanbrengen van een decoratieve afwerking pleister, verf, behang, moet men hiermee rekening houden en producten kiezen die geschikt zijn voor het gebruik op een niet-absorberende ondergrond. Tijdens de zomer of bij warm en vochtig weer kan er in een kelder condensvocht optreden op de muren.