vochtige-muren.htm

Vochtige muren behandelen is reeds 30 jaar onze specialiteit naast vochtbestrijding al kelderdichting. Als je met vochtige muren zit in je woning moet je dit zo snel mogelijk laten behandelen want vocht kan uw huis en uw gezondheid ruineren! Bijna elk huis krijgt te maken met vochtproblemen. Vochtige plekken kunt u gemakkelijk identificeren maar zelf het probleem aanpakken is een andere zaak, laat dit klusje over aan een vochtexpert!
Vochtige muren behandelen
Vochtproblemen in een huis kunnen te wijten zijn aan een aantal oorzaken, zoals regen die door de muren of het dak komt, vocht dat uit de grond wordt geabsorbeerd, condensatie op koude oppervlakken of een mengsel hiervan. Zorg ervoor dat je de oorzaak van de vochtigheid vaststelt voordat je hem probeert te genezen, anders zou je de verkeerde remedie helemaal kunnen gebruiken.

1. Vochtig laag
Als je vochtige plekken, borrelende verf, afbrokkelend gips of poederachtige afzettingen op de muur vlak bij de vloer hebt, is opstijgend vocht waarschijnlijk de boosdoener. Opdoemend vocht komt meestal voor in metselwerkwanden vanwege het falen of ontbreken van een dampdichte baan, hoewel slechte ventilatie op de begane grond en slechte drainage van de locatie ook bijdragen kunnen leveren.

WAT IS DE REMEDIE?

Verbeter de drainage van de site. Zorg ervoor dat het omliggende terrein afloopt van het gebouw. Controleer of er voldoende ruimte onder de vloer is om vocht uit de bodem eronder te laten verdampen en uit te laten via ventilatieopeningen onder de vloer. Installeer een dampdichte baan. Deze taak kan het beste aan de professionals worden overgelaten.

2. Condensatie
Als je niet zeker bent van de oorzaak van een vochtige plek op een muur, probeer dan de folietest. Droog het muuroppervlak met een luchtverhitter en plak vervolgens wat keukenfolie strak over het aangetaste gebied. Als het oppervlak van de folie na 24 uur nat is, hebt u condensatie. Condensatie treedt op wanneer met vocht beladen lucht in het huis wordt opgebouwd. Slechte ventilatie en te effici�nte draughtproofing zijn vaak de schuld.

WAT IS DE REMEDIE?

Installeer afzuigventilatoren of ventilatieopeningen in keukens, wasserijen en badkamers, zodat vochtige lucht buiten het huis wordt verdreven voordat het binnen problemen veroorzaakt. Gebruik geen vocht producerende draagbare gaskachels om koude, vochtige ruimtes te verwarmen

3. Vochtige plekken
Vochtige plekken op muren zijn over het algemeen het gevolg van binnendringend vocht, waar water van buiten door gaten en scheuren in het metselwerk komt. Als de patches zijn geclusterd rond ramen en deuren, dan is er waarschijnlijk regen door openingen in de frames. Als de vochtigheid onder de opening is, kan dit zijn omdat er zich geen druppelgroef onder een uitstekende dorpel bevindt. Eventuele andere plekken met vocht worden hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door fouten in het metselwerk, inclusief gebarsten wijzers.

WAT IS DE REMEDIE?

Houd externe muren, inclusief het richt- en schilderwerk, in goede staat. Dicht de openingen rond raam- en deurkozijnen. Verwijder of snijd druppelgroeven onder vensterbanken.

4. Lekken
Fouten in de dakconstructie, inclusief beschadigde of ontbrekende tegels, slecht flitsende en gebroken of gebarsten dakgoten en regenpijpen, kunnen de oorzaak zijn van vocht in het huis. Ze zijn meestal gemakkelijk te herkennen, bevinden zich rond het plafond of op delen van de muur die op één lijn liggen met het externe leidingwerk. Vochtige plekken kunnen ook het gevolg zijn van lekken in loodgieterswerk in de muur of uit slecht afgesloten badkamers.

WAT IS DE REMEDIE?

Repareer een defect dak. Deal met lekkende pijpen.

Vochtige muren behandelen laat je het best over aan experts.
Dichten van kelder

Vochtige muren zijn de belangrijkste oorzaak van afpellende verf op gevels. Een baksteen is zeer poreus en kan grote hoeveelheden vocht absorberen. Het gebeurt vaak dat de verf loskomt binnen de twee jaar na het schilderen.

Vochtproblemen in de muren? Hoe oplossen?
Vochtige muren kunnen verschillende oorzaken hebben. Grofweg kunnen we ze onderverdelen in drie grote groepen. Ten eerste kunnen vochtige muren het gevolg zijn van opstijgend vocht of optrekkend vocht. Dit ontstaat wanneer de muren die in de grond staan het grondwater opzuigen.

Hoe vochtige muren of natte muren oplossen? Wat eraan te doen?
Vochtige muren vormen op meerdere manieren een probleem, omdat het vocht langzaam maar zeker uw woning aantast en bijgevolg de bouwkundige constructie van wanden en plafonds gaandeweg verzwakt. Daarnaast vormen vochtige muren ook een brug naar andere vochtproblemen, zoals schimmelvorming

Vocht in muren brengt ook een hogere luchtvochtigheid met zich mee: dit vertaalt zich in een hogere energiefactuur. Wie dus snel het probleem van vocht in muren oplost wint twee maal: enerzijds een stijging van de waarde van het gebouw en anderzijds een daling van de energiekost!

Dan zijn je muren voldoende droog om zonder problemen aan de afwerkingswerkzaamheden te beginnen. Read more about.: opstijgend vocht, vochtige muren injecteren, vochtige muren onderkappen, vochtige muren schilderen, vochtige muren verven, vochtige muur schilderen, vochtige muur verven. Hoe pak ik opstijgend vocht in muren aan?